Dagens Glögg
Serveras varm!
|
I kråkbäret har dom funnit en ingrediens som bidrar med friskhet till sin årgångsglögg. Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerelden har glöggen även en lätt rökighet. Blossa 16 är även kryddad med klassiska glöggkryddor.
PRIS 109:- 15% ALKO
blossa.se |
FINSK GLÖGG-RECEPT
1. HÄLL UPP 26 LITER LJUMMEN
KOSKENKORVA I EN TUNNA
2. LÄGG I ETT RUSSIN
3 RÖR OM FÖRSIKTIGT
4 SÄTT PÅ LOCKET IGEN
VÄNTA 10 MIN, SEN ÄR DEN KLAR.
PROVSMAKA GÄRNA EFTER 5 MIN.
TYCKER DU DET SMAKAR FÖR MYCKET FRUKT
SÅ PLOCKA BORT RUSSINET.
RECEPTET ÄR AVSETT FÖR CA:75 SVENSKAR ELLER 5-6 FINNAR
|
Dagens Lucior
ocn några stjärngossar å annat löst folk.
Sveriges Lucia 1939
|